Danas je u velikoj sali Općinsko vijeća Busovača upriličeno potpisivanje Sporazuma u suradnji između Vijeća mladih Općine Busovača i načelnika Općine Busovača / povjerenstva za mlade Općine Busovača.

 

Pored predsjednika Vijeća mladih naše općine, Daria Plavčića, potpisivanju su prisustvovali Maja Krišto i Nudžejm Pašić, kao i pomočnik Općinskog načelnika za društvene djelatnosti, gospođa Željka Vujica. Potpisivanju je prisustvovao i predsjednik Povjerenstva za mlade, gospodin Hikmet Suljić te predstavnici Centra za edukaciju mladih iz Travnika.

Sve strane potpisnice dale su suglasnost da u međusobnoj suradnji i partnerstvu promoviraju i zagovaraju principe i vrijednosti definirane u Europskoj povelji o učešću mladih na lokalnom i regionalnom nivou, Ustavu FBiH, Ustavu ŽSB/SBŽ, Zakonu o mladima FBiH i Statutu Općine Busovača, a koje su temelj demokratskom društvu koje jača učešće i uključivanje mladih ljudi na svim nivoima vlasti.

Vijeće mladih općine Busovača kao takvo formirano kroz projekat “Mladi za demokratsku BiH DANAS, a ne sutra” kojeg implementira Centar za edukaciju mladih uz financijsku podršku CCI-a.

Odgovori