Misnim slavljem u župnoj crkvi Svetog Jurja u Vitezu, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju u Vitezu te Svečanom akademijom u kino dvorani Osnovne škole „Vitez“, dana 27. veljače 2016. godine, svečano je obilježena 24. obljetnica utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez.

U prigodnom obraćanju nazočnima na Svečanoj akademiji, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je 24. obljetnicu utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez.

„Pored čestitke za 24. obljetnicu, svim članovima Zbornog područja HVO-a Vitez zahvaljujem  što su uspjeli očuvati ovaj prostor . Također, zahvaljujem Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB ŽSB na zaštiti časti i dostojanstva hrvatskih branitelja, te im čestitam na uspješnom obavljanju svoje temeljne zadaće ,a to je obilježavanje značajnih datuma i čuvanja od zaborava ljudi i događaja koji su od velike važnosti za hrvatski narod“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Na Svečanoj akademiji je pročitan i ratni put Zbornog područja HVO-a Vitez te su dodijeljene zahvalnice i plakete za doprinos uspješnom djelovanju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB ŽSB.

 

FOTO: Obilježena 24. obljetnica utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez

Posted by Centralna on 27. veljače 2016

Odgovori