Generalni direktor Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar Nikola Krešić i načelnik općine Busovača Asim Mekić danas su svečano otvorili novu zgradu Poslovnice Elektro Busovača. Taj poslovni objekt jedan je u nizu novoizgrađenih za potrebe distribucijske djelatnosti kao i opskrbe oko 4100 kupaca električne energije s područja općine Busovača.

Nova zgrada s kupljenom parcelom (u Ulici Željeznička b.b.) na kojoj se nalazi vrijedna je 826.000,00 KM, a raspolaže s 380 m2 korisnoga prostora, natkrivenoga skladišta od 118 m2 uz 2300 m2 partera i otvorenoga skladišta što će svakako pomoći boljem i modernijem poslovanju Elektroprivrede HZ HB. Projektant zgrade bilo je Poduzeće za prostorno uređenje Zenica d.o.o., a izvođač radova Miličević d.o.o. Kreševo.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja generalni direktor Krešić kazao je kako je Elektroprivreda HZHB na području Distribucijskoga i Opskrbnoga područja Centar u proteklom razdoblju uložila znatna financijska sredstva u obnovu i izgradnju distribucijske mreže, ali i za sanacije, opremanje ili izgradnju novih poslovnih objekata.

Time se želi poboljšati radne uvjete uposlenicima i kvaliteta pružanja usluga kupcima el. energije, a najavljena je i skora realizacija novih sličnih investicija na tome području.
Među brojnim gostima na svečanosti je bila i Mirjana Plavčić, predsjednica Općinskoga vijeća Busovača, te načelnik te općine koji je uputio riječi zahvale Upravi Elektroprivrede HZHB na vrijednom ostvarenju i investiranju, te izrazio uvjerenje kako će se takva praksa nastaviti. Poslovni objekt blagoslovio je mjesni župnik fra Dominko Batinić.

Inače, kada su u pitanju rezultati rada uposlenika distribucije električne energije na području poslovnice Busovača, u tekućoj je godini dosada ostvareno smanjenje gubitaka na mreži za 3,5 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U poslovnici očekuju nastavak toga trenda, što je za svaku pohvalu budući da su ostvarili najbolji rezultat na razini poduzeća.
{igallery id=8150|cid=106|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}
Sukladno već ustaljenoj praksi održavanja sjednica Uprave Društva na terenu, tako je i u Busovači održana 102. po redu sjednica. Kao nastavak pružanja potpore i kontinuirane suradnje s društvenom zajednicom u kojoj ovo poduzeće obavlja svoje djelatnosti, na održanoj sjednici su pored ostaloga, donesene i odluke o sponzoriranju rada i aktivnosti sportskih klubova: Nogometni klub Vitez, Nogometni i košarkaški klub Busovača i Košarkaški klub Novi Travnik.

Odgovori