U dvije odvojene istrage, službenici Federalne uprave policije su danas po naredbama Općinskog suda Travnik na području Srednjobosanske županije uhitili tri osobe.

U jednoj akciji uhićene su dvije osobe inicijala A.D. i I.D. One su sa osobom inicijala E.M. koja trenutno nije dostupna organima gonjenja BiH, dovode u vezu s izvršenjem većeg broja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata.

Također, na dvije lokacije na području Travnika i Novog Travnika su izvršeni pretresi u kojima su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela za koje se navedene osobe sumnjiče.

U drugom predmetu, uhićena je osoba inicijala J.J. koja se dovodi u vezi sa izvršenjem većeg broja krivičnih djela, također iz oblasti imovinskih delikata.

Izvršen je pretres lokacije u Novoj Biloj u kojoj su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem predmetnih krivičnih djela i to: oružje, municija, novac, mobilni telefoni, SIM kartice, dokumentacija i dr.

Nad uhićenim osobama se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju, u zakonskom roku biti predati u nadležnost Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije.

Navedene aktivnosti su rezultat višemjesečnih istraga Federalne uprave policije i Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije.

Odgovori