Hotel Adria Ski na Kupresu 7. srpnja ove godine bio je domaćin tradicionalnog okupljanja bivših studenata splitskog Sveučilišta.

Ovo tradicionalno okupljanje počelo je na nogometnom terenu utakmicom „starih“ rivala. Ekipa sastavljena od bivših studenata iz Mostara, Širokog Brijega, Livna, Čitluka, Uskoplja, Bugojna i Gruda u zanimljivoj i vrlo napetoj utakmici pobijedila je ekipu bivših studenata iz Tomislavgrada i Kupresa rezultatom 5:3 i tako popravila negativan omjer iz ranijih godina. Ne treba posebno spominjati da u prvom planu nije bio rezultat, već stara prijateljstva i ugodno druženje nekadašnjih kolega i cimera s fakulteta.

Ovi ljudi su danas doktori znanosti, magistri, liječnici, diplomirani inženjeri, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnici, visoki časnici hrvatske vojske, profesori, privatni poduzetnici koji su se poslije završenog studija vratili u svoj rodni kraj i tako odabrali put kojim je bilo teže ići, ali se nikada nisu pokajali jer su slušali svoje srce u kojem su uvijek nosili svoj zavičaj. Nakon nogometne utakmice druženje se nastavilo u ugodnom ambijentu restorana “Ognjišta” hotela Adria Ski uz pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati.

Odgovori