Edukacijski-rehabilitacijski Centar ”Duga” Novi Travnik, podružnica Kiseljak već drugu godinu za redom organizira ”Dane otvorenih vrata”.

Cilj ove aktivnosti jest otvoriti vrata svim građanima i široj javnosti kako bi se predstavio rad udruge  u podružnici Kiseljak, svakako cilj je podići svijest građana o djeci s teškoćama u razvoju, ističući njihove mogućnosti i vještine.

Aktivnost ”Druženje  s  volonterima”, koja se redovito održava u podružnici svakoga petka pomaže korisnicima Centra ostvariti pozitivnu interakciju s vršnjacima i volonterima.

”Volonteri iz OŠ Kiseljak , Srednje škole I.G.K., iz Srednje strukovne škole Fojnica, Crvenog Križa,ali i nekoliko studenata sa odsjeka Socijalni rad,Razredna nastava te jedna volonterka sa Likovne akademije dali su veliki doprinos pripremi i organizaciji Danima otvorenih vrata 2013” kazala je Dijana Drmač, asistent defektologa.

Voditeljica podružnice Kiseljak, Marijela Boban i stručna djelatnica psiholog Dragana Filipović, istaknule su kako je posjećenost  ove godine u odnosnu na prošlu godinu znatno veća, ističući kako aktivnost ”Dani otvorenih vrata” smatraju vrlo uspješnom  naročito što se radi o većem odazivu djece i mladih.  Posjetitelji Centra mogli su uživati u blagdanskim kolačićima i čaju, prikupljena sredstva uvelike će biti od pomoći u podizanju kvaliteta rada u podružnici Kiseljak, obzirom kako je Centar bogatiji za 50-ak metara četvornih prostora uvelike je olakšan rad i boravak korisnika kao i lijepo organizirani ”Dani otvorenih vrata” jer se  ovoga puta moglo primiti puno veći broj posjetitelja.

Odgovori