Mladež HDZ BiH Županije središnja Bosna svako malo bilježi sve više aktivnosti koje su popraćene sve većim brojem sudionika. Tako je se ovog vikenda OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača zaputio na planinarenje prema Radovini, a sve s ciljem promoviranja zdravog života i tjelesne aktivnosti.

 

Suočeni današnjim životnim tempom koji je uvelike smanjio tjelesnu aktivnost čovjeka i samim tim brigu o njegovom zdravlju Mladež se odlučila na ovu aktivnost. Iz sve te brige o zdravlju prije svega mladoga čovjeka pa onda čovjeka generalno rezultirao je projekt pod nazivom ‘Planinarenjem do zdravlja’. Uspješnom realizacijom projekta privukla se pozornost mladih ljudi da razmišljaju o važnosti kretanja i brige o svome zdravlju.

Naime, Mladež HDZ BiH OO Busovača i Mladež HDZ BiH OO Uskoplje u suradnji sa Udrugom planinara „Tisovac“ iz Busovače i Udrugom planinara „Raduša“ iz Uskoplja, uspješno su realizirali projekt „Planinarenjem do zdravlja“ koji je trajao dva dana, i to 24.8. i 25.8..

U ranim jutarnjim satima Mladež HDZ-a Busovača, predvođena iskusnim busovačkim planinarom Hermanom Ćosićem, krenula je sa Busovačkih staja prema planini Radovini.

I tako je 20-ak mladih planinara prešlo planinarske staze Busovačke planine i Vranice, da bi na posljetku bili srdačno dočekani od strane Mladeži iz Uskoplja. Vrijedni članovi Mladeži iz Uskoplja i to njih 20tak pobrinuli su se da mladi planinari ne budu ni gladni ni žedni kada nakon dugih 7 sati planinarenja stignu na odredište. Za dobrodošlicu u planinarski dom „Radovina“ posebno se pobrinuo predsjednik planinara gdin. Stjepan Leić. Ovom skupu su osim Mladeži HDZ BiH Busovača i Uskoplje svoju podršku dali ministar zdravstva Županije Središnja Bosna, Nikola Grubešić, predsjednik općinskog vijeća Uskoplje, Marinko Krajina koji je i osobnim prisustvom uveličao ovu aktivnost.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Iz OO Mladeži HDZ BiH Busovača i Uskoplje najavljuju još ovakvih i sličnih projekata.

Odgovori