Operativni stožer više policijskih agencija formiran je zbog informacija o mogućem okupljanju građana koji žele obilježiti godišnjicu prosvjeda od 7. veljače prošle godine, kada su zapaljene zgrade nekoliko županijskih vlada u FBiH, ali i zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

“Stožer je formiran na osnovu Sporazuma o međusobnoj suradnji između policijskih agencija, potpisanog u lipnju prošle godine. Sjedište Stožera je u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, a cilj mu je praćenje sigurnosne situacije i suradnja između agencija”, rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Osim pripadnika Direkcije, u radu Operativnog stožera, koji je formiran jučer, sudjeluju i službenici Granične policije, Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/, federalne Uprave policije i MUP Sarajevske županije, prenijele su Nezavisne novine.

“Direkcija i ostale agencije dodatno su radile na edukaciji službenika i na nabavci opreme i mnogo smo spremniji”, naglasio je Vilić.

Policijske agencije prikupile su informacije o mogućim prosvjedima građana u subotu, 7. veljače u Sarajevu, Zenici i Tuzli piše poskok.info

Odgovori