Fojnička škrinja je novim brojem zaokružila četverogodišnje prisustvo u vašim domovima… Bilo je jako turbulentnih razdoblja, kada nismo znali hoćemo li na vrijeme prikupiti sredstva za plaćanje tiska, bio je tu i neslavan period mijenjanja izdavača, suradnici su nas napuštali i vraćali se, pristizali su i novi.

Dvadeset i pet brojeva nije baš mali posao. Samo zahvaljujući upornosti i požrtvovanosti cijele redakcije uspjevali smo ipak na vrijeme prikupiti materijale za svaki novi broj, a zahvaljujući razumjevanju gospodina Šehzije Buljina, direktora Štamparije Fojnica, nikada niti jedan broj nije zakasnio, rijeći su glavne urednice- Suzane Lovrić.

U ovom broju opet možete pronaći svoje omiljene rubrike o najvažnijim događanjima u Fojnici u protekla dva mjeseca, priloge o zdravlju, sportu, putopisnu reportažu kroz fojnička sela… Vođeni su zanimljivi razgovori sa sugrađanima koji svojim radom pridonose, između ostalog, i promicanju turističkog image-a Fojnice. Mladi kuhar, Sanid Šahmić, već godinama u Fojnicu donosi medalje sa internacionalnih kulinarskih takmičenja. Uspješna fojnička slikarica, Vjekoslava Čondrić, govori o životu kao inspiraciji, potencijalima koje Fojnica ima za slikarsku koloniju, nezanimanju lokalne zajednice za kulturne projekte… Dajana Buljubašić nastoji svoja mediteranska iskustva sa izradom i prodajom suvenira kultivirati u kontinentu. Kako joj uspjeva i kakve ideje nudi Fojničanima koji bi mogli svoje hobije unovčiti, pronađite u novom broju Fojničke škrinje…

Odgovori