Dana 05.04.2015 godine u 01,20 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da se na regionalnom putu Kiseljak – Visoko, u mjestu Crvena stijena, općina Kiseljak, dogodila prometna nesreća.

U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka M87-K- 055, kojim je upravljao N.H. /1990/ iz  Visokog i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka  M72-E-666, kojim je upravljao A.S./1996/ iz Visokog.

Nakon ostvarenog kontakta između spomenutih vozila, vozilo „Golf II“ je sletjelo u Fojničku rijeku. Na mjesto događaja upućene su policijske patrole, gdje je uz pomoć građana u koritu rijeke pronađen povrijeđeni A.A./1986/  iz Visokog, koji se, prema njegovoj izjavi, nalazio kao suvozač u vozilu „Golf II“. Isti je je prilikom slijetanja motornog vozila u rijeku ispao iz vozila, te zadobio teške tjelesne povrede. Vozilom DZ Kiseljak, prevezen je u DZ Kiseljak, gdje mu je ukazana prva pomoć, a nakon toga prevezen je na dalje liječenje u kantonalnu bolnicu Zenica.

Vozilo „Golf  II“ sa vozačem je potonulo u rijeku, te su angažirani ronioci MUP-a ZE-DO kantona na pretrazi riječnog korita, a u pretrazi učestvuju i službenici PS Kiseljak, vatrogasci i članovi rafting kluba iz Visokog. S obzirom da pretraga prvog dana nije dala rezultata zbog izuzetno teških uslova i hladnoće, te nabujalosti rijeke, nastavit će se i tokom današnjeg dana.

Odgovori