Sinoć je u prepunoj sali hotela Reumal održana promocija knjige „Zračak i Medačak“ autorice Razije Buharalija.

To je prva objavljena knjiga ove Fojničanke, ali ne i prvi izlazak u javnost. Naime, njene priče su objavljivane u dječijim časopisima i prilozi u časopisu „Fondeko“. Također, Razija se sa svojim igrokazom predstavila na takmičenju TV Hayat.

Na promociji knjige autorica je upoznala prisutne o svom prvom ostvarenju „Zračak i Medačak“ te o tome kako ovo djelo ima humanitarni karakter. Osim Razije o knjizi je govorila i Azra Dević.

Nura Bazdulj – Hubijar, književnica koja je također trebala biti promotor ove knjige nije došla na svečanost ali je poslala pismo u kojem za Raziju Buharaliju kaže „Čitala sam njen rukopis prije nego sam znala išta o njoj. I prepoznala čovjeka velikog srca i duše prostrane kao ruska stepa. Ženu koja divno piše. Ženu koja divno crta. Ženu koja je divan pedagog i nastavnik…Njeno štivo Zračak i Medačak je opravdano dobilo takav naslov. Zrači dobrotu i ljubav, a slatko je kao med. Ne samo slatko. Poučno je.“

Program promocije uljepšao je dječiji zbor Bubamara, ritmička sekcija Školske perlice i vokalni ansambl Harmonija KUD-a “1001 noć”.

Odgovori