Europski mediji objavili su da su cestarine u Hrvatskoj besramno visoke, te prenijeli pisanje hrvatskog portala Index, koji je pozvao turiste da “ne putuju skupim autocestama u Hrvatskoj i ne hrane lopove”…
Njemački “Fokus”, koji je objavio navode hrvatskog portala, piše da su 1. srpnja povećane cestarine na ukupno 1.159 dionica autocesta u Hrvatskoj u prosjeku za 10 posto, dok je na nekim tranzitnim pravcima došlo do povećanja od čak 50 posto.
“Riječ je o sezonskom porastu koji će na snazi biti do 30. rujna”, piše ovaj list.
Njemački dnevnik “Prese” navodi da je nova cijena drsko visoka i da košta koliko i godišnje vinjete u nekim europskim državama.
“Portal `Index` preporučuje milijunima turista, uglavnom iz Austrije, Njemačke, ali i Češke i Poljske, alternativne pravce koji su potpuno besplatni”, napominje “Prese”.
Austrijski portal “Mobil” navodi da su cestarine u Hrvatskoj besramno visoke, dok austrijski “Kleine Zeitung” piše da su cestarine među najskupljima u Europi, a da je izgradnja auto-cesta bila praćena nizom afera.
Portal “Index” jučer je poručio turistima da se ne voze skupim autocestama u Hrvatskoj. “Ne hranite naše lopove. Evo besplatnih puteva”, naveo je portal.

Odgovori