Uvijek rado viđen gost u bh. prijestolnici, Đorđe Balašević nakon tri godine vraća se pred sarajevsku publiku!

Iako Đorđe Balašević koncerte održava dosta rijetko i selektivno, Sarajevo je grad koji ovaj vrhunski umjetnik uvijek odabere za domaćina svog nastupa. Brojni poklonici lika i djela ovog novosadskog pjesnika, kompozitora, pjevača…, 25. travnja će u Zetri moći uživati u velikom koncertu pod nazivom “Kad tamburama mangupi prepreče put…“ za koji u cijeloj regiji, ali i šire vlada ogromno interesiranje.

Neraskidiva veza spaja Balaševića i bh. prijestolnicu, a pored istinskih prijateljstava, tako jakom je čine brojni poštovatelji lika i djela velikog Đoleta. Biti prijatelj gradu znači posvetiti mu pjesmu u trenutku kada mu je podrška najpotrebnija, a iskazati prijateljstvo čovjeku znači napraviti vrhunsko djelo u čast onoga tko više nije s nama.

A da Đole nije dobrodošao samo u Sarajevu, već da se radi o regionalnoj muzičkoj veličini svjedoči i krajem protekle godine održan koncert u Osijeku. Naime, najprije je održavanje ovog koncerta planirano za dvoranu Gradski vrt čiji je kapacitet manji od šest tisuća, ali je zbog gotovo dvostruko većeg interesiranja od pretpostavljenog, koncert ‘preseljen’ na Trg sv. Trojstva u Tvrđi i prisustvovalo mu je 9.000 ljudi.

Vratimo se u Sarajevo i spomenimo činjenicu da je jednako veliko interesiranje vladalo za posljednji koncert koji je Balašević održao 2011. godine kada je Zetra bila premala da primi sve fanove ovog velikog umjetnika. Prisjetimo li se snažnih emocija koje njegovi nastupi izazivaju, moćne energije kojom je protkan svaki njegov koncert i zadovoljstva po izlasku iz koncertne dvorane nakon Đoletovog nastupa, možemo samo pretpostaviti šta nas to očekuje ovog puta te s nestrpljenjem čekati 25. travanj.

Ono što je izvjesno jeste da Đole dolazi u Sarajevo, da će nastup kao i uvijek pratiti besprijekorna tehnička podrška i nesvakidašnja scenografija, a ostale informacije očekuju vas veoma skoro.

Odgovori