Službenici OKP PU Bugojno su podnijeli izvještaj kantonalnom tužiteljstvu Travnik protiv osobe inicijala A.E. rođen 1986. godine iz Zenice, koji je osumnjičen za krivično djelo prevare nad rent-a-car preduzećem Dreamland iz Bugojna“, koje mu je iznajmilo vozilo marke Reanult-Clio, registarskih oznaka O94-T-771.

Osumnjičeni nije vratio vozilo u dogovoreno vrijeme, nego ga ustupio osobi sa područja Velike Kladuše, gdje je vozilo i pronađeno.

Službenici OKP PU Jajce u saradnji sa službenicima PS Donji Vakuf otkrili su počinitelje krivičnog djela u sportskoj kladionici „Bet-live“, koja se nalazi u Donjem Vakufu. Nepoznati izvršitelji su tada upotrebom sile od radnice kladionice oteli njenu torbicu sa dnevnim prometom kladionice u iznosu oko 1500 KM. Osumnjičeni za ovo krivično djelu su osobe inicijala I.A. rođen 1991. godine iz Donjeg Vakufa, M.S. rođen 1996. godine iz Jajca i Z.F. rođen 1991. godine, nastanjen u Travniku. Po kompletiranju predmeta, kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podneseno izvješće o otkrivanju izvršitelja ovog krivičnog djela.

Jučer su službenici OKP PU Jajce otkrili su i izvršitelja krivičnog djela krađe i oštećenja tuđe stvari, koja su izvršena u Jajcu dana 21.02.2015. godine. Navedena krivična djela izvršena su tako što je nepoznati izvršitelj u ugostiteljskom objektu u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića ukrao jaknu vlasništvo S.Š. iz Jajca, u kojoj su se nalazili ključevi motornog vozila marke „VW-Golf 2“, te odvezao se sa vozilom, ali je sa vozilom prouzrokovao prometnu nezgodu u kojoj je oštetio vozilo i zaštitnu ogradu magistralnog puta. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je M.B. rođen 1984.godine iz Jajca, protiv kojeg će biti podneseno izvješće kantonalnom tužiteljstvu Travnik.

Odgovori