Prva sjednica nove Vlade Federacije BiH najavljena je za danas u 10 sati u Sarajevu. Konačan dnevni red sjednice bit će poznat nakon što ga utvrdi Vlada, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

 

Predsjednik HDZ BiH, stranke koja je članica vladajuće koalicije u Federaciji BiH, Dragan Čović nedavno je izjavio kako će već na prvoj konstituirajućoj sjednici nove Fedaralne vlade, biti razriješeni direktori javnih poduzeća i imenovani vršitelji dužnosti direktora, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Tomu se, međutim, protivi Demokratska fronta, koja smatra kako se uprave javnih poduzeća ne treba smjenjivati sve dok im traje mandat.

– To je protuzakonito, tu ćemo se odmah sudariti s HDZ-om, a hoće li Čovićev zahtijev biti prihvaćen ovisi od SDA, SDA će tu prevagnuti, izjavio je nedavno predsjednik DF-a Željko Komšić.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, izjavio je, pak, u srijedu, kako oni koje je u javna poduzeća postavila neustavna vlast nemaju povjerenje nove federalne vlasti.

Odgovori