Dan općine Novi Travnik svečano se slavi 14. lipnja, no aktivnosti obilježavanja Dana Grada mladosti počele su proteklog vikenda turnirom veterana u košarci.

Na turniru je sudjelovalo 70 košarkaša iz Vinkovaca, Rame, Busovače, Širokog Brijega, Mostara i Novog Travnika.  Prema najavi iz Općine, sljedeći događaj je “Akcija daruj knjigu” koja se održava danas u Domu kulture s početkom u 10 sati.

Svi ljubitelji knjiga pozvani su da daju svoj doprinos i daruju knjige koje posjeduju u kućnim bibliotekama. Moguće je pokloniti i novu i staru knjigu, a sve u cilju povećanje knjižnog fonda, poručuju organizatori.

Večeras će biti izvedena i kazališna predstava “Derviš i smrt” u izvedbi Studio Teatra Zenica s početkom u 18 sati u Domu kulture.

Novotravničane u ovogodišnjem obilježavanju Dana općine, među ostalim, očekuju nogometne utakmice, turnir u karateu, odbojkaški kup, kazališne predstave, druženja s piscima, dan otvorenih vrata Vatrogasnog doma, okrugli stol o razvoju tolerancije i mnogi drugi događaji.

Odgovori