Prvi zadatak novog čelništva Federacije, istaknuo je Čavara, bit će konzultacije s kandidatom za premijera, a ne imenovanje mandatara, budući da Ustav FBiH propisuje imenovanje samo kompletne vlade.

Odmah nakon što u Parlamentu bude okončana procedura izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH pokrenut ćemo konzultacije s kandidatom za premijera o imenovanju entitetske vlade – izjavio je za Fenu dopredsjednik HDZ-a BiH i kandidat za predsjednika FBiH Marinko Čavara.

Podsjeća kako predsjednik i dopredsjednici FBiH samim izborom u Parlamentu preuzimaju dužnost i automatski prestaje mandat dosadašnjem predsjedniku i dopredsjednicima.

Prvi zadatak novog čelništva Federacije, istaknuo je Čavara, bit će konzultacije s kandidatom za premijera, a ne imenovanje mandatara, budući kako Ustav FBiH propisuje imenuje samo kompletne vlade.

-Parlamentarna većina će reći tko je njen kandidat za premijera. Nakon toga će početi međustranački razgovori o raspodjeli resora. Vjerujem kako ćemo do kraja veljače imati imenovano i Vijeće ministara BiH i Vladu Federacije – kazao je Čavara.

Odgovori