Predsjednik F BiH Marinko Čavara danas je zatražio od Ustavnog suda f BiH informaciju o tome u kojoj fazi riješavanja se nalazi zahtijev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa protiv smjene Vlade F BiH od 15. veljače 2013. godine.

 

Podsjetimo, Zastupnički dom Parlamenta FBiH je 12. veljače 2013. godine donio Odluku o izglasavanju nepovjerenja Vladi FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH je 15. veljače 2013. godine u postupku većinskog glasovanja s 38 glasova za donio Odluku o smjeni Vlade FBiH „izabrane“ 17. ožujka 2011. godine. Obzirom da je na ovu Odluku Klub Bošnjaka tražio izjašnjavanje po pravilu odlučivanja o vitalnom nacionalnom interesu, Odluka o smjeni Vlade FBiH nije stupila na snagu.

Imajući u vidu značaj ovih Odluka oba Doma, a obzirom da je konstituirano Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH u lipnju 2014. godine, predsjednik FBiH Marinko Čavara zatražio je od Ustavnog suda FBiH informaciju u kojoj fazi rješavanja se nalazi zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa protiv smjene Vlade FBiH, priopćeno j4e iz ureda predsjednika F BiH.

Odgovori