Zahtijev HDZ BiH, odnosno koalicije HNS-a BiH za šest, od ukupno 17 pozicija u Vladi Federacije, pet hrvatskih i jednom srpskom nije maksimalistički, već minimalistički, ocienio je u izjavi za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara.

Komentirajući stav Predsjedništva Demokratske fronte koje traži da udio u vlasti odgovara izbornom rezultatu, te da DF ima jedanak broj pozicija u federalnoj vladi kao i HDZ, jer je ostvario, kako su istakli i bolji izborni rezultat od HDZ BiH, Čavara je rekao kako “koalicija HNS-a u Domu naroda ima 13 izaslanika, a DF četiri, tri u bošnjačkom, jednog u srpskom i ni jednog u hrvatskom klubu”.

-DF u svom programu može zagovarati građanski princip i obećavati što god  hoće, međutim svi se, pa i oni, moraju držati zakona i Ustava koji ne definira Federaciju kao građanski entitet. Njihov rezultat u Domu naroda pokazuje koga DF i u kojem kapacitetu može predstavljati, kazao je Čavara Hrvatskom Medijskom Servisu.

Upitan hoće li sutra biti održani pregovori o formiranju vlasti u Federaciji BiH, kao što je najavio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, Čavara je kazao kako se pregovori odvijaju stalno, te izrazio uvjerenje kako će oni uskoro rezultirati dogovor o formiranju Vlade FBiH.

Odgovori