Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u sklopu projekta „Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“ financiranog od strane Europske unije kroz IPA fondove prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovine i Srbije,  organizirao je  treninge iz oblasti: Organske proizvodnje sira (20 polaznika), Ruralnog turizma – Razvoj pansionske ponude (20 polaznika), Turistički vodiči (10 polaznika) i Dodatne turističke aktivnosti na otvorenom (10 polaznika) na području općina Kiseljak, Kreševo i Fojnica.

Predstavnici Caritasa na čelu s projekt koordinatorom Caritasa BK BiH, Srđanom Vidačkovićem  vršili su  intervju za polaznike trening edukacije iz navedenih oblasti. Na temelju razgovora Povjerenstvo za izbor polaznika odabralo je kandidate, treninzi će biti organizirani u jednoj od tri općine iz koje bude najveći broj  kandidata.

Na kraju trening obuke polaznici će dobiti certifikat od Ministarstva obrazovanja, te će im se položena edukacija upisati u radnu knjižicu.  Program treninga mogle su upisati osobe koje su nezaposlene i nastanjene ne područje općina Kiseljak, Kreševo i Fojnica, starije od 18 godina, sa završenom minimalno osnovnom školom. Prednost kod odabira kandidata imale su mlade osobe i žene.

Predstavnici Caritasa koji su boravili u Kiseljaku kazali su, kako će polaznicima certifikati koje će dobiti na kraju položene trening obuke biti od velikog značaja u pronalasku posla na istim ili sličnim radnim mjestima.

 

Odgovori