Darija Gavrić rodom iz Novog Travnika, nije samo jedna lijepa djevojka iz Beča već i dizajnerka nakita “Calea”. Ona je osim toga i  profesionalni foto model, a u svojoj karijeri se istakla plasmanom u treći krug popularnog televizijskog šoua “Austrian Next Top Model”. Na osnovu toga poznata agencija Wiener Models joj je 2010. godine ponudila ugovor.
Darija Gavrić je počela da se bavi dizajnom nakita i idejni je tvorac nakita „Calea“, originalnog  i privlačnog  dizajna, koji je već osvojio srca velikog broja kupaca oba pola.

Darija, kako je zapravo nastao tvoj nakit  Calea ?

– Svoju prvu narukvicu sam napravila zato što nigdje u prodaji nisam mogla pronaći nakit koji bi odgovarao mojim predstavama i koji sam željela nositi. Zatim sam je fotografirala i postavila na svoj Facebook-profil. Iz čiste radoznalosti, da vidim kakve će biti reakcije mojih prijatelja. I doživjela sam nešto nevjerojatno, jer su mnogi poželjeli baš takvu ili bar sličnu narukvicu!

Originalni dizajn i ljepota ručno izrađenih narukvica vrlo brzo su postale tvoj biznis?

– Prodaja “Calea” nakita je uslijedila na osnovu velike potražnje, ali i da bih pokrila troškove izrade. Broj porudžbina je svakodnevno rastao, što me  inspiriralo da kreiram prvu kolekciju. Ubrzo je jedna agencija preuzela proizvodnju, tako da se moj nakit našao u asortimanu filijala bečke zlatare “Juwelier Thurzo For You” na Mariahilferstraße i u Favoritenstraße. Sve se događalo brzo i spontano i ja sam jednostavno iskoristila svoju životnu poslovnu šansu.

Da li je za popularnost nakita „Calea“ zaslužna i tvoja osobna popularnost? Kako si uklopila manekenstvo i dizajniranje nakita?
– Bar mi ne trebaju manekenke  za reklamne kampanje (smijeh). Super sam uklopila oba posla i bez problema se uzajamno podržavaju. Uvijek nosim svoj nakit i naravno da sam njegovo zaštitno lice. Zar to nije najljepša moguća stvar koja se mogla dogoditi jednoj mladoj osobi! Željela sam naravno da i muškarci nose moj nakit i tako sam osmislila interesantne komade za njih. Sve ide dobrim tokom (smijeh).

 

Nakit za svaku priliku

Brend “Calea” je svojom jedinstvenošću izazvao veliku pažnju među ljubiteljima nakita i upravo se etablira na europskoj modnoj sceni. Kolekciju koja sadrži nakit za dame i gospodu i koja je prilagođena različitim starosnim dobima, čini posebnom upravo nakit koji odgovara kako dnevnoj eleganciji tako i večernjem glamuru.

“Calea” je svoju ovogodišnju kolekciju nakita predstavila gostima  Fashion Week-a i izazvala oduševljenje prisutnih. I mi dijelimo njihovo mišljenje o ovoj jedinstvenoj kolekciji i od srca je preporučujemo našim čitateljicama i čitateljima. Među raznovrsnim modelima sigurno će se naći i poklon za vas ili vaše najmilije koji vole moderan nakit i  imaju istančan ukus.  Dariji želimo veliki uspjeh u daljem radu i još mnogo lijepih kolekcija!

Ukoliko smo ovom pričom pobudili vaše interesovanje za Darijin nakit, čitavu kolekciju možete pogledati na njenoj službenoj internet stranici, odnosno u online prodavaonici.