Još su dva događaja ostala u sklopu projekta „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“. Svoj dio još će odraditi Busovača te Travnik koji će ugostiti zatvaranje.

Tom prilikom u Travniku će gostovati jedan od 50 najboljih zborova svijeta, „Banjalučanke“ a u koncertu će uživati i u Busovljaci. Njima u goste dolazi zbor „Viteški akordi“.

Riječ je o jednom od najpoznatijih i najpopularnijih mješovitih pjevačkih ansambala u Središnjoj Bosni pa i na širem području.

„Viteški akordi” su poznati i rado viđeni gosti diljem BiH, nastupali su u mnogim mjestima, u Sarajevu i petnaestak puta u raznim prigodama i u povodu raznih događanja, a u više navrata nastupali su i u gradovima Hrvatske.

Pjevali su i pjesmom pratili i mnoge estradne pjevačke zvijezde, Gertrudu Munitić, Ivicu Šarića, Terezu Kesoviju… i mnoge druge. Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja, te Zlatne plakete Viteza za doprinos kulturnom životu ovoga grada i širega područja.

U svom repertoaru imaju više od 170 pjesama raznih žanrova – duhovne, svjetovne, domoljubne, ljubavne, zabavne, narodne…

Mjesto događaja je Kino theatre a koncert je besplatan i bit će održan u petak (24.4.) s početkom u 19 sati.

Podsjećamo, organizator projekta je Županijski odbor Mladeži HDZ BIH ŽSB pod koordinatorsko palicom Glorie Lujanović i Irene Mrnjavac.

Odgovori