Aktivnosti OO Mladeži HDZ Busovača iz dana u dan su sve veće. Mladež iza sebe ima niz uspješno realiziranih projekata, kako od humanitarnih tako do društveno – zabavnih.

 

Ovog mjeseca, točnije 24.8. OO Mladeži HDZ-a Busovača, u suradnji sa Udrugom planinara „Tisovac“ iz Busovače i Udrugom planinara „Raduša“ iz Uskoplja, organizira planinarenje s Busovačke planine na planinu Radovinu, općina Uskoplje. Planinarenje se organizira s porukom da je pješačenje najprirodniji i najlakši vid kretanja koje osigurava zdravlje cijeloga tijela. Naime, današnji životni tempo je uvelike smanjio fizičku aktivnost čovjeka i samim tim brigu o čovjekovu zdravlju. Ovim projektom pod nazivom ‘Pješačenjem do zdravlja’ Mladež želi potaknuti prije svega mlade ljude na važnost kretanja i brige o svome zdravlju.

Program planinarenja je sljedeći:

Polazak s Busovačke planine u ranim jutarnjim satima (oko 07:00h). Sljedeća destinacija su Luške stijene, nakon toga slijedi Mijatovića vrelo, Vlaška ravan i Prokoško jezero. Na Prokoškom jezeru će biti organizirana malo duža stanka kako bi zainteresirani pogledali ljepote ovog prirodnog fenomena. S Prokoškog jezera put će voditi dalje do Sarajevskih vrata, a zatim preko Vrljičkog vrela do planinarskog doma na Radovini.

Na Radovini će planinare dočekati članovi OO Mladeži HDZ-a BiH iz Uskoplja. Nakon samog dolaska planiran je odmor, a nakon toga i večera uz prigodnu zabavu. Organizirano je i prenoćište u planinarskom domu, a sutra dan organiziran je prijevoz autobusom do Busovače.

Kako sudjelovati na planinarenju?

Sve zainteresirane mlade osobe, mogu se prijaviti na sljedeći broj telefona: 063-905-127 ili na FB Stranicu HDZ-a BiH Busovača: https://www.facebook.com/hdzbihbusovaca

Koja je oprema potrebna za planinarenje?

– 3-4 para čarapa

– vlažne maramice

– cipele koje ‘prelaze’ preko skočnog zgloba

– spremljen doručak

– 0,5l – 1l vode

– vreća za spavanje

– nekoliko majica i donjeg rublja

VAŽNA NAPOMENA: Svaki sudionik planinarenja ide na vlastitu odgovornost!

Odgovori