Aktivnosti OO Mladeži HDZ Busovača iz dana u dan su sve veće. Mladež iza sebe ima niz uspješno realiziranih projekata, kako od humanitarnih tako do društveno – zabavnih.

 

Ovog mjeseca, točnije 24.8. OO Mladeži HDZ-a Busovača, u suradnji sa Udrugom planinara „Tisovac“ iz Busovače i Udrugom planinara „Raduša“ iz Uskoplja, organizira planinarenje s Busovačke planine na planinu Radovinu, općina Uskoplje. Planinarenje se organizira s porukom da je pješačenje najprirodniji i najlakši vid kretanja koje osigurava zdravlje cijeloga tijela. Naime, današnji životni tempo je uvelike smanjio fizičku aktivnost čovjeka i samim tim brigu o čovjekovu zdravlju. Ovim projektom pod nazivom ‘Pješačenjem do zdravlja’ Mladež želi potaknuti prije svega mlade ljude na važnost kretanja i brige o svome zdravlju.

Program planinarenja je sljedeći:

Polazak s Busovačke planine u ranim jutarnjim satima (oko 07:00h). Sljedeća destinacija su Luške stijene, nakon toga slijedi Mijatovića vrelo, Vlaška ravan i Prokoško jezero. Na Prokoškom jezeru će biti organizirana malo duža stanka kako bi zainteresirani pogledali ljepote ovog prirodnog fenomena. S Prokoškog jezera put će voditi dalje do Sarajevskih vrata, a zatim preko Vrljičkog vrela do planinarskog doma na Radovini.

Na Radovini će planinare dočekati članovi OO Mladeži HDZ-a BiH iz Uskoplja. Nakon samog dolaska planiran je odmor, a nakon toga i večera uz prigodnu zabavu. Organizirano je i prenoćište u planinarskom domu, a sutra dan organiziran je prijevoz autobusom do Busovače.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Kako sudjelovati na planinarenju?

Sve zainteresirane mlade osobe, mogu se prijaviti na sljedeći broj telefona: 063-905-127 ili na FB Stranicu HDZ-a BiH Busovača: https://www.facebook.com/hdzbihbusovaca

Koja je oprema potrebna za planinarenje?

– 3-4 para čarapa

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

– vlažne maramice

– cipele koje ‘prelaze’ preko skočnog zgloba

– spremljen doručak

– 0,5l – 1l vode

– vreća za spavanje

– nekoliko majica i donjeg rublja

VAŽNA NAPOMENA: Svaki sudionik planinarenja ide na vlastitu odgovornost!

Odgovori