Dana 13.04.2015. godine oko 01,30 sati u ugostiteljskom objektu Milennium u Busovači došlo je do tuče između 2 osobe, kojom prilikom je osoba inicijala M.Č.rođen 1982. godine iz Busovače nanijela povrede osobi inicijala N.B. iz Busovače, kojem je pružena pomoć u Domu zdravlja u Busovači.

 

U vrijeme  pružanja pomoći povrijeđenom u Dom zdravlja došao je i njegov sin B.B. rođen 1995. godine iz Busovače, kako bi provjerio zdravstveno stanje oca, odakle je otišao u ugostiteljski objekat VIP gdje je pucao iz pištolja i tom prilikom teško ranio osobu K.K., a lakše žensku osobu inicijala K.K. također iz Busovače, kojima je pružena pomoć u bolnici Nova Bila.

Osobe koje su nanijele tjelesne povrede M.Č. i B.B. su lišene slobode, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj. U tijeku je vršenje uviđaja od strane službenika krim policije PU Kiseljak, te kriminalistička obrada osumnjičenih za nanošenje tjelesnih povreda, nakon čega će se podnijeti izvješće kantonalnom tužiteljstvu Travnik o izvršenim krivičnim djelima.

Odgovori