Na 22. malonogometnom Uskrsnom turniru “Busovača 2015” sinoć su odigrane polufinalne utakmice,u kojima smo dobili finaliste i ekipe koje ce igrati za 3.mjesto.

U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe “Mali raj” Kiseljak i “Veterinarska stanica” Fojnica u kojima je uvjerljivo slavila ekipa “Mali raj” rezultatom 10:4. Na početku utakmice “Veterinarska stanica” povela je sa 1:0 i kada se očekivalo da ce pružiti jači otpor, igrači “Malog raja” ubacili su u brzinu vise i pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu i zasluženo se plasirali u finale.

U drugoj utakmici igrale su ekipe NK”Busovača” i “2.Pjesadijska bojna” i možemo reći da je ova utakmica bila puna preokreta, šansi i velikih uzbuđenja na samom kraju utakmice. U prvih 10.minuta ekipa NK”Busovača” imala je vise od igre i stvorila najmanje 3 zicera koja nije iskoristila. Kako to u nogometu obično biva uslijedila je kazna i ekipa “2.Pjesadijske bojne” povela je rezultatom 1:0 prvom poluvremenu. U toku drugog poluvremena igralo se čvrsto i bez rizika, sve do samog kraja utakmice kada je bilo velikih preokreta, uzbuđenja, adrenalina i sve ono sto donosi ova igra. NK”Busovaca” dolazi do poravnanja rezultata golom Marka Lucića na odličnu asistenciju petom Edina Brkica. Tribine su uzavrele, publika je pružila veliku podršku i 2. minute do kraja ekipa NK”Busovaca” došla je do potpunog preokreta odličnog Mirze Sejmena koji rutinski pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama. Kada su svi očekivali pobjedu, ekipa “2.Pjesadijska bojna” krenula je na sve ili ništa, igrajući sa golmanom-igračem minutu do kraja dolazi do 2:2,ali to nije sve. Ostalo je 40 sekundi do kraja kada ekipa NK”Busovaca” pravi 6. akumulirani prekršaj i udarcem sa 9 metara Kristijana Pantića “2.Pjesadijska bojna” ponovo dolazi do preokreta ali u svoju korist,i još jednim udarcem sa 9 metara Kristijana Pantića ekipa “2.Pjesadijska bojna” za 4:2 ovjerava prolaz u finale .

Srijeda 01.04.2015.

Utakmica za 3.mjesto NK”Busovaca”-“Veterinarska stanica”Fojnica 18,00 sati

Finale “Mali raj” Kiseljak-“2.Pješadijska bojna” 19,30 sati

Odgovori