U okviru projekta Snaga različitosti sinoć je u prostorijama Udruženja građana Prijatelji prirode „Eko element“ upriličena debata na temu: „Mješoviti brakovi su (ne)poželjni u Bosni i Hercegovini“.

Projekt Snaga različitosti traje već 10 mjeseci, a financijski je podržan od strane ambasade SAD u našoj zemlji. Projekt se realizira na području triju općina Gornjovrbaske regije: Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa. Osnovni cilj projekta je promicanje međuetničkog dijaloga među učenicima, nastavnicima kao i pripadnicima multietničkih zajednica. U proteklom periodu upriličen je niz seminara, okruglih stolova i radionica, dok će projekt biti okončan debatama.  Afirmacijsku ekipu sinoć su predstavljali učenici iz Bugojna, a negacijsku ekipa učenika iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Po riječima moderatorice  Sabine Bajrektarević debata nije imala takmičarski, nego revijalni karakter.

U okviru projekta „Snaga različitosti“ ranije je upriličena debata na temu: „Dvije škole pod jednim krovom“. Sinoćnjoj debati prisustvovali su nastavnici i profesori obrazovnih ustanova, predstavnici Eko- elementa i drugih udruženja građana.

Projekt Snaga različitosti biće okončan debatom na temu: „Ostati ili otići iz Bosne i Hercegovine“.. (RTV Bugojno)

Odgovori