U Kinu Theatre Busovača od 17- 19.studenog/novembra u sklopu programa “Operacija kino” moći ćete besplatno pogledati slijedeće filmove:

THE LUNCHBOX/ KUTIJA ZA UŽINU

Zemlja: Indija, Francuska, Njemačka, SAD

Godina: 2013.

Trajanje: 104′

Režija: Ritesh Batra

Uloge: Irrfan Khan, Nawazuddin Siddiqui, Nimrat Kau, Denzil Smith

Domaćica Ila, pripadnica srednje klase, iznova pokušava začiniti svoj brak, ovog puta putem kuhinje. Ona ne zna da je posebni ručak koji je pripremila greškom došao u ruke nesretnog činovnika Saajana, usamljenog čovjeka koji je pred penzijom.Zaintrigirana nedostatkom reakcije svog supruga, Ila sljedećeg dana stavlja malu poruku u kutiju za ručak u nadi da će saznati šta se desilo. Ovo pokreće razmjenu niza poruka u kutiji za ručak između Saajana i Ile.

Datum prikazivanja: Nedjelja, 17.11.2013. u 20:00h

BLANCANIEVES

Zemlja: Španjolska, Francuska, Belgija

Godina: 2012.

Trajanje: 104′

Jezik: španjolski

Režija: Pablo Berger

Uloge: Mille Lehfeldt, Toke Lars Bjarke, Jess Ingerslev, Rune Tolsgaard

Redateljsko ostvarenje Pabla Bergera svojevrsan je omaž nijemom filmu, ali i zlatnom dobu legendarnih matadora. Film govori o Carmenciti, kćerki nekada legendarnog matadora Antonia Villalte, koji je ostao paralizovan nakon nesreće u areni i koji još tuguje za suprugom koja je umrla na porodu. Carmencita otkriva svoj nevjerovatni talenat i postaje slavni matador Blancanieves. Dobitnik je više od 30 priznanja među kojima je i čak deset prestižnih nagrada Goya, uključujući i one za najbolji film i originalni scenarij.

Datum prikazivanja: Ponedjeljak, 18.11.2013. u 20:00h

PRINCE AVALANCHE

Zemlja: SAD

Godina: 2013.

Trajanje: 94′

Jezik: engleski

Režija: David Gordon Green

Uloge: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault

Zamišljeni i strogi Alvin i brat njegove djevojke, Lance, pomalo priglup i nesiguran u sebe, odlaze iz grada kako bi proveli ljeto u osami, farbajući linije na mjesnom autoputu, oštećenom u požaru. Kako se predaju poslu u prekrasnom krajoliku, počinju otkrivati detalje jedan o drugom i napeti odnos s početka filma vodi nas u rađanje neobičnog prijateljstva.

Datum prikazivanja: Utorak, 19.11.2013. u 20:00h

ULAZ NA SVE PROJEKCIJE JE BESPLATAN.

 

Odgovori