Jučer je u posjeti Travniku boravio NJ.E. Ambasador Republike Austrije, gosp. Martin Pammer.

Na početku posjete održan je sastanak između Vlade Županije Središnja Bosna, privrednika Županije Središnja Bosna i NJ.E. Potom je visoka delegacija posjetila KŠC “Travnik” i Rodnu kuću Ive Andrića, a uslijedio je i sastanak u zgradi Općine Travnik na kojem su prisustvovali načelnici općina Travnik, Bugojno, Donji Vakuf i Vitez, te predstavnici Vlade ŽSB.

Projekt čiji je cilj predstavljanje kapaciteta i uspostava partnerske suradnje ŽSB, općine Travnik i sličnih regiona iz Austrije realizira Europski pokret u BiH uz podršku Vlade ŽSB i općine Travnik.

Ovim projektom je predviđeno da ambasadori Češke Republike, Republike Austrije, Ruske Federacije i Republike Slovenije posjete županij i predsjednikom vlade i članovima Vlade ŽSB i općine Travnik te da se upoznaju sa kapacitetima ovog regiona kako bi se uspostavila poslovna, kulturna, sportska i drugi oblici suradnje sa sličnim subjektima iz navedenih država. Vlada ŽSB, općina Travnik i Europski pokret u BiH su partneri i surađuju u okviru procesa EU integracija Bosne i Hercegovine od 2012. godine kada je potpisan Memorandum o europskom partnerstvu.

Odgovori